Q1. What is OCP?

Answer: Online Cloud Publication (OCP) is sponsored and published by Cloud Solution Limited, Bangladesh. This is an open-access publication house which publishes honours project, master's thesis. It enables any students or scholars to get their valuable contributions published for public reading.

Q2. Who are the reviewers of the submitted paper?

Answer: We only accept project and thesis papers. Our honourable editors will go through each paper and they will select reviewers. We have reviewers from public and private universities in Bangladesh. Please see our editorial panel.

Q3: Do you have any printed copy of your publication?

Answer: All the contents are available on the website for free to the users. Users are allowed to read, download, copy, distribute without asking prior permission from the publisher or the author. You can download your copy and take a print easily.

Q4: How much one has to pay for a paper?

Answer:   Free of Charge.

Q5: Is it compulsory to submit a final paper as per given template?

Answer: Yes, It is compulsory. If you are not able to convert it as per publisher format then we will try to help to convert your paper. Please email us.

Q6:  Did I eligible to submit my Project/Thesis work to OCP? What is the scope/research area?

Answer: Yes, you are eligible to submit your project/thesis work. The scope/research area is available in the about page. Please visit our website.

Q7: What is the procedure to submit my paper?

Answer: Submission Steps:

Step-1: Registration - Registration (One-time registration can be used for multiple paper submission)

Step-2: Login - Login

Step-3: Submit your Paper (Link will be available after you login to your account)

Step-4: Upload Document - Sample Paper (Word)

Step-5: Review & Confirmation

Step-6: Approval by Editor

Step-7: Processing & Publish. 

Q8: Can I send only abstract for review?

Answer: No, you have to send full length paper for review process.

Q9:  How much time will you take to review a paper?

Answer: It depends on the editors response. In general, a submitted paper may be reviewed within 15 to 30 days. The editor will decide whether the paper will be accepted or rejected.

Q10:  How many reviews will evaluate/examine to my paper?

Answer: Your paper will be evaluated/examined by one editor.